Italiaanse ministerie van Cultuur dwarsboomt ‘gladitiorenschool’

Het Italiaanse ministerie van Cultuur verbreekt het huurcontract na inspecties in het voormalige kartuizerklooster in de buurt van Rome.
04/06/2019 - 12:27

Steve Bannon, de voormalige strateeg van VS-president Donald Trump, moet zijn plannen voor een gladiatorenschool wellicht opbergen. Bannon was van plan om een Europese academie voor de opleiding van populisten en verdedigers van de joods-christelijke waarden in een voormalig kartuizerklooster in de buurt van Rome onder te brengen.

De stichtingDignitatis Humanae Institute (DHI) had daarover een huurcontract van 19 jaar afgesloten. Maar volgens het Italiaanse ministerie van Cultuur worden verschillende bepalingen van het huurcontract niet nageleefd. Er is intussen een procedure opgestart voor de verbreking van het contract omdat beloofde werken niet zijn uitgevoerd, omdat de organisatie onvoldoende ervaring heeft op het vlak van cultureel erfgoed engeen rechtspersoonlijkheid heeft, én omdat verschillende betalingen niet gedaan.

Volgens medewerker Benjamin Harnwell van Steve Bannon is de beslissing politiek gemotiveerd. Hij kondigt aan in beroep te gaan tegen de beslissing. Bannon zegt te hopen op de tussenkomst van Matteo Salvini, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en leider van de Lega om het tij alsnog te keren.

Bron: The Tablet/Politico