Italiaanse premier overlegt met de paus over armoede en migratie

De Italiaanse premier Giorgia Meloni en paus Franciscus hebben vooral gepraat over de strijd tegen de armoede, het gezin en de migratieproblematiek.
11/01/2023 - 12:33
Paus Franciscus en Giorgia Meloni
Paus Franciscus en Giorgia Meloni © Vatican Media

De Italiaanse premier Giorgia Meloni, die in het najaar naar de Italiaanse kiezers trok onder de slogan Voor God, gezin en vaderland, had gisteren dinsdag voor het eerst een officiële ontmoeting met paus Franciscus. Het gesprek duurde 35 minuten. Aansluitend volgde nog zoals gebruikelijk een ontmoeting met kardinaal Pietro Parolin, de staatssecretaris van de Heilige School, , en aartsbisschop Paul Richard Gallagher, de secretaris voor de relaties met andere staten van het staatssecretariaat.

Volgens de persdienst van de Heilige Stoel hebben de paus en de premier overlegd over de strijd tegen de armoede, het gezinsbeleid en de demografische problemen van Italië als gevolg van de dalende nataliteit. Ze wisselden ook van mening over de oorlog in Oekraïne en de migratie, een kwestie waarover de Italiaanse bisschoppen en de nieuwe rechtse regering grondig van mening wisselen. 

Bron: Vaticannews.va