Italiaanse priester zegent smartphone

Met zijn initiatief wil de Italiaanse priester Giorgio Mariotti aansporen tot een bewuster en positiever gebruik van de moderne communicatiemiddelen.
07/02/2017 - 16:02
Ook paus Franciscus is inmiddels vertrouwd met de selfie
Ook paus Franciscus is inmiddels vertrouwd met de selfie © SIR

De Kerk moet met haar tijd mee, luidt het. De Italiaanse priester Giorgio Mariotti pakt het alvast op een heel moderne manier aan. Met een smartphonezegening wil de pastoor uit Perugia zijn gelovigen leren bewust en op een positievere manier gebruik te maken van de moderne communicatiemiddelen die we de hele dag met ons meedragen.

Don Mariotti had zijn kerkgangers uitgenodigd om hun mobiele telefoons, tablets en laptops mee te brengen naar de zondagsviering in een gehucht van Città di Castello. Daarna zegende hij hen en herinnerde er hen aan dat die communicatiemiddelen zowel ten goede als ten kwade gebruikt kunne  worden. De pastoor had ook een Goednieuwswedstrijd georganiseerd, waarbij zijn parochianen werden uitgenodigd een maand lang alleen maar goed nieuws te verspreiden, want ook in de digitale wereld moet het goede nieuws worden verspreid. De bedenker van het positiefste bericht dat via de sociale media en de sociale netwerken werd verspreid, werd met 100 euro bekroond.  

Bron: Avvenire