Italiaanse weduwnaar wordt priester, ook zoon gaat naar seminarie

Zoals zijn vrouw had voorspeld, liet Alfio Caruso zich na haar dood tot priester wijden. Zoon Daniele meldde zich begin deze maand in het seminarie.
15/10/2023 - 15:04
Alfio Caruso (links), naast een tweede priester die begin oktober werd gewijd.
Alfio Caruso (links), naast een tweede priester die begin oktober werd gewijd. © Diocese Catania / rr

In de Sint-Agathakathedraal van Catania (Sicilië) is de Italiaanse diaken Alfio Caruso tot priester gewijd. Opmerkelijk, want Caruso is 68 jaar. Hij is al 20 jaar permanent diaken, vader van vier kinderen en intussen ook grootvader. Zijn lidmaatschap van de Neocatechumenale Weg stimuleerde hem tot zijn roeping als diaken, waarin hij steeds door zijn vrouw Rita werd gesteund. Maar enkele jaren geleden stierf zijn echtgenote, die Alfio had aangeraden om priester te worden.

‘Ik ben tegelijk sereen en opgewonden’ zei de pasgewijde priester. ‘Ik dank degenen die mij hebben gesteund en aangemoedigd. Mijn leven verandert door deze nieuwe roeping, die zoals elke roeping moet worden ondersteund door gebed.’

Even bijzonder aan dit familieverhaal is dat zoon Daniele (35), een grafisch ontwerper in de reclamesector, op 1 oktober 2023 is ingetreden als seminarist in Redemptoris Materseminarie in Rome. Net zoals zijn vader kreeg hij zijn roeping pas op latere leeftijd. Het overlijden van zijn moeder gaf ook bij hem de doorslag om zijn leven aan God te wijden. 

Bron: Avvenire