Jezuïeten betreden Sint-Pietersbasiliek door de Heilige Deur

Bezoekers botsten vandaag op een processie van jezuïeten, die langs de Heilige Deur de Sint-Pietersbasiliek in Rome betraden
07/10/2016 - 15:27
© gc36.org

Bezoekers van de Sint-Pietersbasiliek in Rome konden vandaag genieten van een kleurrijke stoet van jezuïeten, die langs de Heilige Deur de basiliek betraden. Daarna vierden zij er samen eucharistie. De processie was eerder vertrokken aan het generalaat van de jezuïeten.

De algemene oversten en afgevaardigden uit 66 landen van de verschillende provincies van de jezuïeten zijn sinds deze week in Rome samen voor hun 36ste algemeen kapittel sinds de oprichting van de Sociëteit van Jezus door de heilige Ignatius van Loyola. De 215 stemgerechtigde afgevaardigden, onder wie 2 Vlamingen, kiezen er een opvolger voor hun confrater Adolfo Nicolás, die sinds 2008 aan het hoofd staat van de orde. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat hij door een Aziaat zal worden opgevolgd.

Tegenwoordig leeft een meerderheid van de jezuïeten in Afrika en Azië en niet langer in Europa. Nederland telt vandaag 80 jezuïeten, Vlaanderen 120.

Bron: I.Media/SJ.

© gc36.org