Jezus wordt 'godslasterlijke' superheld

Er werden 235.000 handtekeningen verzameld tegen een stripverhaal waarin de spot wordt gedreven met Jezus, maar dat wordt toch gepubliceerd.
16/03/2019 - 11:00
Second Coming van Mark Russell
Second Coming van Mark Russell © DC Comics

Het bedrijf Ahoy Comics heeft eerder van de week aangekondigd dat een controversieel stripverhaal, waarin de spot wordt gedreven met Jezus, vanaf deze zomer toch wordt uitgebracht. In het stripverhaal Second Coming van auteur Mark Russel staat de terugkeer van Christus naar de aarde centraal. Hij wordt daarbij de rechterhand van een superheld. Maar terwijl die superheld gewelddadig reageert op conflicten, zoekt Jezus vreedzame oplossingen.

Al van bij de aankondiging van de publicatie van het stripverhaal, in juli 2018, was er fel protest. Conservatieve christelijke kringen verzamelden 235.000 handtekeningen die de uitgever uiteindelijk ervan overtuigden om het stripverhaal niet te publiceren vanwege creatieve verschillen met de auteurs. Maar die beslissing is tijdelijk. De krant The New York Times schrijft dat er vanaf 10 juli zes albums gepubliceerd worden. Mark Russel onderstreept dat ze respectvol zullen zijn voor de gevoelens van gelovigen. Ik heb respect voor de boodschap van Jezus. Maar ik klaag wel de manier aan waarop die vandaag door gelovigen in de praktijk wordt gebracht.

Bron: Katholisch.de/KNA