Jezusbeeld verrast reizigers in Romeinse luchthaven Fiumicino

Het beeld van Bernini staat in de Romeinse luchthaven Fiumicino opgesteld om kunst en cultuur bij een breed publiek te promoten.
23/04/2023 - 12:32
Het beeld van de Salvator Mundi van Bernini
Het beeld van de Salvator Mundi van Bernini © Luchthaven Leonardo da Vinci-Fiumicino

Sinds kort worden de aankomende en vertrekkende reizigers aan Terminal 1 van de Leonardo da Vinci-Fiumicino luchthaven in Rome verrast door een opvallend Jezusbeeld. Het is een voorstelling van het beeldhouwwerk Salvator Mundi (Redder van de wereld) van de Italiaanse kunstenaar Gian Lorenzo Bernini (1598-1680).

Het beeld van de Salvator Mundi werd in 1679 door Bernini gemaakt. Het barokke meesterwerk is volledig uit marmer vervaardigd. Het is het laatste beeld dat de Italiaanse meester heeft voltooid voordat hij in 1680 overleed. De buste stelt Jezus voor met lang, krullend haar, sereen kijkend en zijn hand uitstrekkend om te zegenen.

Het beeld van Salvator Mundi werd pas in 2001 herontdekt.

Bernini's Salvator Mundi staat normaal opgesteld in de San Sebastiano Fuori le Murabasiliek in Rome, maar wordt op vraag van de beheerders van de Romeinse luchthaven nu in Fiumicino opgesteld als onderdeel van een inspanning van de luchthaven om lokale en nationale kunst en cultuur bij Italiaanse en buitenlandse passagiers te promoten.

Bron: CNA