Jezusbeeld in Wuustwezel krijgt opknapbeurt

Kempens Landschap werkt aan de opwaardering van het kloosterdomein van de franciscanessen.
12/04/2018 - 14:24
Heilig Hart Jezus Christus
Heilig Hart Jezus Christus © Archief FMM Brussel/www.oudwezelopdefoto.be, vzw Kempens Landschap

Kempens Landschap kondigt de restauratie aan van een levensgroot beeld van het Heilig Hart van Jezus Christus, op het einde van de imposante hoofddreef die de Allée du Sacré Coeur heet. Het beeld werd in 1902 opgericht als onderdeel van het toen aangelegde park. De komende maanden wordt het 114 jaar oude beeld, in samenwerking met het gespecialiseerde bedrijf Raymakers-Rossen, gereinigd en gerestaureerd. Volgens Peter Bellens, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap,  moet het beeld na de restauratie opnieuw een echte blikvanger worden in het voormalige kloosterdomein. Zo blijven de bijzondere sfeer en het verhaal van het domein bewaard voor de toekomst.

Prachtig stilte- en natuurgebied

Het prachtig park- en natuurgebied in Wuustwezel, dat vroeger de achtertuin was van een klooster waar zusters franciscanessen werden klaargestoomd om op buitenlandse missie te vertrekken, wordt al sinds 2012 beheerd door Kempens Landschap. De afgelopen jaren werd er hard gewerkt op het domein. Zo werd de vijver heraangelegd en de Mariagrot op het eiland gerestaureerd. De prachtige dreven kregen een snoeibeurt en het rododendronmassief bij de hoofddreef werd gesnoeid om doorzichten te maken. Recent werd de brug over de vijver hersteld.

Groene parel

Inga Verhaert, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap, verduidelijkt nog: Sinds het park opengesteld werd, vinden wandelaars en fietsers vlot de weg naar deze groene plek. Je treft er niet alleen buurtbewoners aan, maar ook mensen van verder weg. Kempens Landschap wil samen met de gemeente Wuustwezel zich blijven inzetten om de pracht van het domein te behouden en de troeven nog meer uit te spelen. Met de restauratie van het Heilig Hartbeeld zetten we dan ook een grote stap in de goede richting.

Bron: Kempens Landschap