Joodse gemeenschap brengt hulde aan kardinaal Danneels

De joodse gemeenschap huldigt kardinaal Danneels voor zijn bijdrage in de interreligieuze dialoog en de toenadering en samenwerking met het jodendom.
15/06/2019 - 15:45
Kardinaal Danneels en de joodse opperrabbijn Guigui
Kardinaal Danneels en de joodse opperrabbijn Guigui © Infocatho

De joodse gemeenschap in ons land brengt op zondag 23 juni hulde aan kardinaal Godfried Danneels, die op 24 maart is overleden. De kardinaal onderhield hartelijke contacten met de Brusselse opperrabbijn Albert Guigui. Die laatste stuurde na het overlijden van kardinaal Danneels een brief aan de bisschoppenconferentie, waarin hij hulde bracht aan de inspanningen van de kardinaal op het gebied van de joods-christelijke dialoog. Zo heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd tot het overbruggen van de kloof tussen verschillende religieuze gemeenschappen. Hij was een vakman van de joods-christelijke dialoog.

Uit dankbaarheid organiseren het Centrale Israëlitische Consistorie van België en de Joodse Gemeenschap van Brussel een ​​plechtig huldebetoon aan de overleden kerkleider op zondag 23 juni 2019 om 16 uur, in de Grote Synagoge van Brussel (Grote Synagoge van Europa). Kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel en voorzitter van de Belgische Bosschoppenconferentie, is op dit huldebetoon te gast.

Bron: Infocatho.be