Jozef Bouwens wordt coördinator van Open Hart

De lekenbeweging Open Hart is een autonome tak van MSC-Vlaanderen.
09/10/2020 - 10:35

De Open Hartraad heeft op zondag 27 september 2020 Jozef Bouwens verkozen als nieuwe nationale coördinator. Hij volgt Luc en Christel Vlieghe-Limpens op die de afgelopen vier jaar leiding gaven aan de Open Hartbeweging, een lekenbeweging die een autonome tak is binnen de congregaties van de Missionarissen van het Heilig Hart (met Belgisch provincialaat in Borgerhout) en de Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart (met Belgisch provincialaat in Rumst).

Jozef Bouwens is 55, gehuwd en vader van twee kinderen. Hij is sterk geëngageerd in zijn parochie in Gierle en in de pastorale eenheid. Samen met zijn gezin leerde hij de beweging vijftien jaar geleden kennen tijdens een jaarlijkse familieweek. Jozef is medeverantwoordelijke in Borgerhout en voor het Open Hartgroepje in Gierle.

De nieuwe coördinator gelooft in de toekomst van de Open Hartbeweging omdat diemet een waaier van activiteiten kan inspelen op de noden van deze tijd. Er is heel veel nood aan stilte en verstilling. In deze tijd is het niet gemakkelijk voor een beweging om wegen te zoeken opdat de verbondenheid tussen alle leden, van gelijk welke leeftijd, voelbaar blijft. Maar met een sterk vertrouwen op de steun van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart, zijn Geest van wijsheid en kracht en met de inspiratie en de woorden van onze pater-stichter Jules Chevalier zal het lukken, zegt Jozef.

Lees meer over de Open Hartbeweging.

Bron: Open Hart