Jubeljaar van Loreto wordt met een jaar verlengd

Er waren niet alleen in Loreto, maar ook op militaire luchthavens en gebedsruimtes op burgerlijke luchthavens jubileumvieringen gepland.
23/08/2020 - 11:00
Paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan het Heilig Huis in de basiliek van Loreto
Paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan het Heilig Huis in de basiliek van Loreto © Vatican Media

Paus Franciscus heeft het jubeljaar voor Onze-Lieve-Vrouw van Loreto verlengd tot december 2021. Onze-Lieve-Vrouw van Loreto werd net honderd jaar geleden uitgeroepen tot patrones van de luchtvaart. Ter herdenking daarvan ging op 8 december 2019 een jubeljaar van start, dat nog tot het einde van dit jaar zou duren.

De coronapandemie gooide echter roet in het eten en de belangrijkste vieringen werden afgelast. Daarom schenkt de paus nog eens twaalf maanden, opdat Maria hoop en troost zou kunnen bieden aan iedereen, zegt aartsbisschop Fabio Dal Cin, de pauselijke afgevaardigde voor het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Loreto in Italië.

Volgens de overlevering is het heiligdom opgetrokken op de plaats van het huis van Maria van Nazareth. Volgens een vrome legende werd het huis in 1294 vanuit Nazareth door engelen naar Italië gevlogen, na een korte tussenstop in Joegoslavië.

Bron: Crux