Kanunnikessen plannen aanpassing Engels Klooster

De kanunnikessen van het Engels Klooster plannen een nieuwe vleugel, omdat verbouwingen in het geklasseerde Brugse pand geen optie zijn.
10/03/2017 - 15:18
De kanunnikessen van het Engels Klooster hebben een zeer rijke geschiedenis
De kanunnikessen van het Engels Klooster hebben een zeer rijke geschiedenis © Engels Kloosteer

De zusters kanunnikessen van het Engels Klooster in Brugge, een klooster uit de 17de eeuw, willen het beschermde kloostercomplex aanpassen met een moderne nieuwbouw. Zuster Aline: In het klooster wonen nog negen zusters. Die zijn van plan om in de toekomst hun intrek te nemen in een nieuwbouw in de binnentuin. Voor de nieuwbouw wordt een niet-beschermd bijgebouw in de tuin gesloopt. Intussen is een bouwvergunning aangevraagd.

Er worden ook volop plannen gemaakt voor het herwaarderen en gebruik van het beschermde gedeelte op religieus en cultureel vlak. Zuster Aline

Het nieuwe gebouw zal onder meer een keuken, een leefruimte, slaapkamers en badkamers omvatten. Het historische beschermde kloostergebouw heeft slechts een beperkte woonkwaliteit en verouderde energievoorzieningen. Verbouwingen waren geen optie, omdat het zeventiende-eeuwse klooster beschermd is.