Kardinaal Marx tot Duitse kerkverlaters: 'Wij hebben u nodig!'

Volgens kardinaal Reinhard Marx heeft er niemand baat bij om bij moeilijkheden op de vlucht te slaan. 
05/02/2022 - 16:24
Kardinaal Marx
Kardinaal Marx © Philippe Keulemans

Kardinaal Reinhard Marx, de aartsbisschop van München en Freising, heeft een opmerkelijke oproep gelanceerd tot Duitse katholieken die overwegen de Kerk te verlaten. Ik vraag u om dat niet overhaast te doen. Wij hebben ook de kritische geesten nodig, de zoekers, de vragenstellers, de twijfelaars, de bozen en diegenen die kunnen denken en bidden, die allebeide noodzakelijk zijn, zei de kerkleider in de Liebfrauendom van München. 

Kardinaal Marx voegde eraan toe dat het in deze tijd niet eenvoudig is om bisschop te zijn. Tegelijk beloofde hij dat hij nog meer een synodale bisschop wil zijn, die samen met de Kerk en de gelovigen die aan hem zijn toevertrouwd op weg gaat. 

Wat de aanpak van het misbruik betreft, waarover recent in zijn opdracht een kritisch rapport werd gepubliceerd, onderstreept hij dat de katholieke Kerk moedig de ingeslagen weg moet blijven bewandelen, totdat er opnieuw licht is aan het einde van de tunnel. Maar anderzijds moet de katholieke Kerk vastbesloten zijn om in de toekomst krachtig tegen misbruik op te treden.

Bron: Katholisch.de