Kardinaal Parolin vervangt paus in Dubai

Hij zal er de toespraak voorlezen die de paus op de Wereldklimaatconferentie zou houden. De paus zelf zegde af om gezondheidsredenen.
01/12/2023 - 14:40
COP 28 in Dubai
COP 28 in Dubai © UNEP

De Italiaanse Staatssecretaris van de Heilige Stoel Pietro Parolin vertegenwoordigt paus Franciscus tijdens de klimaatconferentie in Dubai. Volgens de directeur van de persdienst van de Heilige Stoel, Matteo Bruni, leest hij er morgen ook de redevoering van de paus voor. 

‘De speech bevat alle elementen van de toespraak die de paus van plan was te houden. We hebben de tekst alleen formeel gewijzigd, bijvoorbeeld door de eerste persoon enkelvoud te verwijderen die de paus ging gebruiken’, vertelde kardinaal Parolin aan verschillende journalisten.

Zondag opent Parolin samen met Ahmed Al-Tayyeb, de grootsjeik van de Al-Azhar Universiteit in Caïro, ook het geloofspaviljoen in het tentoonstellingspark waar COP-28 plaatsheeft.

Parolin wordt tijdens zijn reis naar het Midden-Oosten vergezeld door kardinaal Miguel Ayuzo Guixot, de prefect van het Dicasterie voor de Interreligieuze Dialoog. Kardinaal Ayuzo Guixot was een van de architecten van het bezoek van de paus aan de Verenigde Arabische Emiraten, begin 2019.

Paus Franciscus zegde dinsdag onverwacht af, op aanraden van zijn dokters. Die vonden de trip te vermoeiend voor de paus, die nog herstelt van een longontsteking.

Bron: I.Media