Kardinaal Tagle emotioneel aangegrepen

De Filipijnse kardinaal AntonioTagle was naar verluidt erg onder de indruk van zijn benoeming tot prefect van de Congregatie voor de Evangelisatie.
13/12/2019 - 12:07
Luis Antonio Tagle
Luis Antonio Tagle © Caritas International

De Filipijnse kardinaal Antonio Louis Tagle kon maandag, op het einde van de eerste eucharistieviering waarin hij sinds zijn benoeming tot prefect van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren voorging, zijn emoties niet langer bedwingen. De congregatie is belast met de verkondiging van het katholieke geloof. Volgens de pauselijke nuntius barstte de kardsinaal op het einde van de eucharistie in snikken uit en moest hij een zakdoek bovenhalen om zijn tranen te bedwingen.

Kardinaal Tagle, die in zijn land populairder is dan de president, beseft dat hij voor zijn nieuwe functie naar Rome zal moeten verhuizen.

Kardinaal Antonio Louis Tagle is sinds 2011 aartsbisschop van Manilla. Hij is ook de internationale voorzitter van Caritas Internationalis, de wereldwijde koepel van katholieke hulporganisaties. De Congregatie voor de Evangelisatie is een van de negen belangrijkste dicasteries van de Romeinse Curie.

Met zijn benoeming wordt de invloedrijke en gezaghebbende aartsbisschop van Manilla een van de belangrijkste verantwoordelijken van de katholieke Kerk. Volgens Filipijnse kranten wil de paus hem in zijn nieuwe functie onder meer belasten met de opvolging van de relaties tussen de Heilige Stoel en China. Vaticanwatchers, onder wie John Allen, schrijven dat de aartsbisschop van Manilla met zijn nieuwe functie meteen in polepositie wordt gebracht om paus Franciscus op te volgen op het einde van zijn pontificaat.

Bron: Crux/Rappler