Katholieke bisschoppen van de EU over de oorlog in Oekraïne

Afgevaardigden van de katholieke bisschoppen uit 27 EU-lidstaten overleggen over Oekraïne en de energiecrisis op uitnodiging van de COMECE.
24/09/2022 - 11:00
Overleg van COMECE in Brussel
Overleg van COMECE in Brussel © COMECE

DeCommissie van Bisschoppenconferenties van de EU (COMECE) nodigt de afgevaardigden van de nationale bisschoppenconferenties van de EU uit naar Brussel, om er van 12 tot 14 oktober 2022 te overleggen over sociaal-economische en geopolitieke implicaties van de Russische invasie van Oekraïne. Er zal vooral aandacht zijn voor de gevolgen van de energiecrisis. 

De deelnemers worden toegesproken en kunnen in debat gaan met Klaus Welle (secretaris-generaal van het Europees Parlement), Pascal Lamy (voormalig directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie WHO) en Philip McDonagh, directeur van de Centrum voor Religie en Internationale Betrekkingen van de Universiteit van Dublin. De bijeenkomst moet ook COMECE en bisschoppen van de EU helpen om een visie te ontwikkelen over de bevordering van vrede en gerechtigheid in Europa en de wereld. 

Op woensdag 12 oktober 2022 is er om 19 uur ook een eucharistieviering met de bisschoppen in de Onze-Lieve-Vrouw van de Zavelkerk , waarvoor alle gelovigen die willen meevieren welkom zijn.

Bron: COMECE