Katholieke scholen herdenken aanslagen van 22 maart

Woensdag 22 maart worden nationaal maar ook in vele katholieke scholen de dramatische aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Brussel herdacht.
21/03/2017 - 15:31
Mensen tonen solidariteit na de aanslagen in Brussel
Mensen tonen solidariteit na de aanslagen in Brussel

Woensdag 22 maart vindt een nationaal herdenkingsmoment plaats voor de moordende aanslagen op 22 maart vorig jaar in Zaventem en Brussel. Op Brussels Airport wordt een minuut stilte gehouden om 7.58 uur, het uur waarop de eerste ontploffing plaatsvond op de luchthaven. Hetzelfde gebeurt in het Brusselse metrostation Maalbeek om 9.11 uur, het uur van de ontploffing van het metrostel.

Later op de dag wordt in de Kleine Wetstraat, in de buurt van het metrostation Maalbeek in Brussel, een monument onthuld voor alle slachtoffers van de aanslagen. Het is een kunstwerk van Jean-Henri Compère met als titel: Gewond, maar overeind tegen het onbegrijpelijke. Woensdagavond is er om 18 uur in de Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal een herdenkingsviering voor de slachtoffers en hun familie waarin kardinaal Jozef De Kesel, de aartsbisschop van Mechelen-Brussel, voorgaat.

Katholiek Onderwijs Vlaanderen roept alle scholen op om woensdagmorgen bij het begin van de schooldag één minuut stilte te houden. De Thomaswebsite heeft ter voorbereiding heel wat werkmateriaal uitgewerkt voor leerkrachten en directies om het stiltemoment en de duiding daarvan zinvolle invulling te geven. Op Thomas zijn teksten, muziek, getuigenissen, foto’s, reflecties en allerhande andere suggesties te vinden om de herdenking tot een zinvol gebeuren te maken in respect voor de overledenen, met zorg voor de slachtoffers en hun families, en met het oog op een vredevolle samenleving waarvan niet haat, maar gerechtigheid en liefde de grondslagen vormen.

Suggesties en werkmateriaal op de Thomaswebsite

Bron: Thomas