Katholieken uit Rwanda, Congo en Burundi bidden voor vrede

Gelovigen uit de grensstreek van Bukavu bemoedigen elkaar en werken samen aan vrede.
21/05/2016 - 11:07
© Caritas International

Op 19 april trokken gelovigen uit drie landen van de Grotemerenregio door de stad Bukavu, in Zuid-Kivu (Democratische Republiek Congo) in een vredesoptocht. De deelnemers waren afkomstig uit de parochies in de bisdommen Cyangugu (Rwanda), Burundi en het bisdom Bukavu in Congo zelf.

Gebed voor verstandhouding

De vredesmars en de aansluitende gebedsdienst met de bisschoppen zijn een van de manieren waarop katholieke gelovigen uit de woelige grensstreek samenwerken en elkaar versterken in hun vredesinzet. Telkens staat de oproep tot vreedzame verstandhouding tussen de verschillende bevolkingsgroepen centraal.

Eenheid waar verdeeldheid heerst

De woordvoerder van de diocesane Commissie Rechtvaardigheid en Vrede in Bukavu benadrukt het belang van deze initiatieven. De Kerk probeert mensen te verenigen, daar waar andere machten het laten afweten. Terwijl sommige politici de burgers proberen verdelen, trachten wij hen terug samen te brengen en helpen hen om samen moeilijkheden te overwinnen. Hij onderstreept nog dat ook naar andere vormen van samenwerking wordt gezocht. Zo wordt binnenkort een voetbaltornooi gepland.

Bron: Radio Okapi