Kerk in Nood steunt 20.000 Syrische gezinnen

De hulporganisatie Kerk in Nood steunt meer dan honderd projecten in Syrië en biedt nu ook nog extra hulp aan slachtoffers van het coronavirus.
01/06/2020 - 11:00
Kerk in Nood steunt actief de heropbouw in Syrië
Kerk in Nood steunt actief de heropbouw in Syrië © Kerk in Nood

Omwille van de aanhoudende dramatische situatie van christenen in Syrië, heeft Kerk in Nood in het raam van haar noodhulpprogramma extra financiële steun vrijgemaakt voor nog eens 20.550 christelijke families van verschillende christelijke denominaties in Syrië. Elk gezin ontvangt op die manier deze maand een eenmalig bedrag van 25 euro om voedsel en hygiëneproducten te kopen om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen.

Thomas Heine-Geldern, de uitvoerende voorzitter van Kerk in Nood, geeft toe dat dit bedrag op het eerste gezicht een beetje minnetjes lijkt. In werkelijkheid komt het overeen met bijna de helft van het maandelijkse inkomen van een modaal Syrisch gezin. Deze steun is van vitaal belang. De noodhulp is dringend noodzakelijk voordat het coronavirus zich nog verder over het hele land verspreidt. Deze steun voor een bedrag van alles bij elkaar meer dan een half miljoen euro komt ten goede aan katholieke, orthodoxe en protestantse families in heel Syrië. Door de voortdurende oorlog en economische sancties zijn veel gezinnen zonder stoom geraakt. Nu staan ​​ze voor een andere uitdaging: de verspreiding van het coronavirus. Ook andere noodhulp, zoals ons 'A drop of milk'-project voor honderden kleine kinderen en zuigelingen, worden voortgezet.

Bron: Kerk in Nood