Kerst met paus Franciscus

Een verkouden paus Franciscus heeft een druk kerstprogramma met de middernachtmis en de 'Urbi et Orbi'-zegen op Kerstdag samen met zijn kerstwensen.
24/12/2015 - 16:34

Paus Franciscus start vanavond ondanks de griepaanval waarvan hij al enkele dagen het slachttoffer is zijn drukke kerstprogramma met de middernachtmis in de Sint-Pietersbasiliek in Rome. De plechtigheid begint om 21.30 uur en wordt wereldwijd op honderden televisiezenders al of niet liive uitgezonden. Door de actualiteit van de crisis in het Midden-Oosten worden in de kerstviering ook gebedsintenties in het Arabisch en het Aramees gelezen. Er zijn ook nog intenties in het Italiaans, het Frans en opmerkelijk ook in het Chinees.

Op kerstdag spreekt paus Franciscus om 12 uur zijn traditionele Urbi et Orbi-zegen uit, samen met zijn kerstwensen in meer dan 150 verschillende talen. De plechtigheid is zo goed als wereldwij live op televisie te volgen. De paus spreekt bij deze gelegenheid ook een kerstboodschap uit.

Alarmfase rood!

Volgens veiligheidsverantwoordelijken in Rome wordt er op het Sint-Pietersplein omwille van de recente aanslagen in Parijs tijdens de kerstdagen niets aan het toeval overgelaten. Daarom geldt in en rond het Sint-Pietersplein alarmfase rood, waarbij ook extra ordetroepen en zelfs een drone worden ingezet. Omwille van de veiligheid wordt op kerstavond en kerstdag een groot deel van de Via della Conciliazione, die leidt naar het Sint-Pietersplein, voor alle verkeer afgesloten. 

Kerstmis op het Sint-Pietersplein © SIR