Kerstboodschap in Haïti: 'Leg wapens het zwijgen op!'

De Haïtiaanse kerkleiding vraagt in haar kerstboodschap aan de misdaadbendes om de wapens neer te leggen.
24/12/2022 - 09:00
Port au Prince
Port au Prince © Wikipedia

De bisschoppen van Haïti veroordelen in hun kerstboodschap de duivelse, perverse logica van wapens en ze dringen bij de leiders van de gewapende benden erop aan de wapens neer te leggen. In de plaats van oorlog te voeren tegen onze broeders, moeten wij investeren in vrede en liefde, gezondheid en onderwijs, de reorganisatie van onze infrastructuur en de verandering van onze mentaliteit. 

Tegelijk moeten de overheid en de Haïtiaanse justitie een einde maken aan de cultuur van straffeloosheid, die aan de basis ligt van de corruptie en het aanhoudende geweld. Dat vereist ook dat de nationale politie beter wordt geselecteerd, opgeleid en uitgerust om de plaag van de misdaad te bestrijden en bij te dragen tot een normalisatie van de toestand in het land.

En tot slot vragen de bisschoppen aandacht voor de behandeling van vluchtelingen uit Haïti, waarvan de mensenrechten vooral in de Dominicaanse Republiek worden geschonden en bepalingen uit het internationale en het vluchtelingenrecht worden genegeerd.

Bron: Haiti Libre