Kies de 750ste spreuk van Bond zonder Naam

Bond zonder Naam roept Vlaanderen op om samen de 750ste spreuk van de maand te kiezen.
06/02/2021 - 11:22

Menslief, ik hou van jou. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Geef mensen een pluim en ze krijgen vleugels ...  Het zijn slechts enkele van de honderden doordenkertjes van de afgelopen zestig jaar, sinds Bond zonder Naam onder impuls van zijn al bij leven legendarische stichter Phil Bosmans spreuken tot in de Vlaamse huiskamers, dokterskabinetten en zoveel andere plaatsen bracht. In januari 1958 werd Sommige dingen LIJKEN rampen, maar ZIJN genaden als eerste spreuk gelanceerd. De meeste bekende spreuk: Verbeter de wereld, begin bij jezelf werd in augustus 1958 gelanceerd.

Lees verder onder de foto. 

Barbara Torfs
Barbara Torfs © Bond zonder Naam

Wij hebben ondertussen al meer dan tweehonderd inzendingen van spreuken ontvangen. Barbara Torfs

Wij zijn erg trots op die spreuken, zegt Barbara Torfs, gedelegeerd bestuurder van Bond zonder Naam. Al die jaren hebben wij ons met concrete campagnes en projecten ingezet voor mensen die doorgaans niet gezien worden in de samenleving. Daarbij zijn onze spreuken ons visitekaartje én onze inspiratiebron. Phil Bosmans was daarmee zijn tijd ver vooruit en veel van die spreuken van toen blijven tot op vandaag ontzettend relevant.

In april 2021 is Bond zonder Naam toe aan de 750ste maandspreuk, een bijzonder moment. En daarom roept Bond zonder Naam heel Vlaanderen op om samen de 750ste spreuk te kiezen, zegt Barbara Torfs. Via onze enquête krijgen mensen de kans om te kiezen uit vijf gloednieuwe spreuken. Tegelijk laten wij de deelnemers de meest populaire spreuk uit het verleden kiezen. Bovendien kunnen mensen ook zélf een nieuwe spreuk insturen! Die kunnen ze ons nog tot 10 februari bezorgen. Daarna zullen wij bij het begin van de lente, in april 2021, de gekozen jubileumspreuk feestelijk bekendmaken.

Neem deel aan de enquête (tot 10 februari 2021).