Kinderboekenprijs Duitse bisschoppen voor 'Gips'

'Gips' van de Nederlandse schrijfster Anna Woltz wint de kinderboekenprijs van de Duitse bisschoppenconferentie.
17/03/2017 - 09:33

De kinderboekenprijs van de Duitse bisschoppen wordt dit jaar toegekend aan de Nederlandse schrijfster Anna Woltz en de Duitse vertaler Andrea Kluitmann voor het boek Gips (Carlsen Verlag). Het boek werd door de jury als winnaar geselecteerd uit 241 titels, ingediend door 64 uitgevers.

Gips werd eerder onderscheiden met de Gouden Griffel 2016, de prijs voor het beste kinderboek van het jaar in Nederland. De jury loofde het boek toen om zijn toegankelijkheid, de superieure humor en zijn virtuoze vertelstijl. De prijs van de Duitse bisschoppenconferentie wordt op 11 mei 2017 door juryvoorzitter en bisschop van Rottenburg-Stuttgart Gebhard Fürst overhandigd in Wenen, in aanwezigheid van kardinaal Christoph Schönborn​, de aartsbisschop van Wenen.

Anna Woltz
Anna Woltz © Merlijn Doomernik

Anna Woltz werd op 29 december 1981 in Londen geboren en groeide op in Den Haag. Op haar vijftiende schreef ze in de Volkskrant regelmatig een column over haar leven op school. In 2002 verscheen haar eerste kinderboek. Na haar studies geschiedenis in Leiden ging zij aan de slag als schrijver en journalist.

Bron: DBK