Klein-Brabant: borden promoten voetbedevaart naar Scherpenheuvel

Op de grote pancartes staat een afbeelding van de basiliek van Scherpenheuvel en de datum van het pinksterweekend.
26/04/2023 - 14:25
De affiche roept mensen op om mee op bedevaart te gaan
De affiche roept mensen op om mee op bedevaart te gaan © Broederschap van O.-L.-Vrouw van Scherpenheuvel

Sinds kort zijn op een dertigtal plaatsen in Klein-Brabant affiches opgehangen en staan grote borden opgesteld die verwijzen naar de bekende voetbedevaart in het pinksterweekend vanuit Ruisbroek naar het Mariaheiligdom van Scherpenheuvel. Elk jaar neemt een 75- à 90-tal mensen deel aan de bedevaart. Wie nog mee op bedevaart wil, wordt langs die weg ook uitgenodigd om zich aan te melden en in te schrijven voor de tocht. Op die manier zijn bedevaarders meteen ook behoorlijk verzekerd tijdens hun tocht.

De affiches en pancartes roepen de deelnemers op zich goed voor te bereiden op een tocht van twee keer 55 kilometer. Dat is niet niks en het vraagt een degelijke planning, zegt Inge Hauchecorne van de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. De pancarte bevat ook een verwijzing naar de website. Daar is alle praktische info terug te vinden in verband met de tocht: stapuren, hoe het er onderweg aan toe gaat, wat je best mee neemt en dergelijke meer. Maar ook wie niet mee kan stappen, maar met de bus mee wil of lid wil worden van de Broederschap, vindt er de nodige info.

Inge Hauchecorne bemerkt nog dat mensen ook de kans hebben om een gebedsintentie mee te geven aan de moedige stappers die vrijdagavond om 23.15 uur op bedevaart gaan naar Scherpenheuvel. De bedevaarders komen zaterdag kort na de middag, omstreeks 14 uur, aan in Scherpenheuvel. Een vijftigtal moedigen keert ook te voet terug naar Ruisbroek.

Lees meer over de bedevaart vanuit Klein-Brabant naar Scherpenheuvel.