Konferentie Nederlandse Religieuzen krijgt nieuwe voorzitter

De overste van de passionisten, pater Mark-Robin Hoogland, is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Konferentie van Nederlandse Religieuzen.
10/06/2022 - 10:04
De passionist Mark-Robin Hoogland, de nieuwe voorzitter van de Konferentie Nederlandse Religieuzen
De passionist Mark-Robin Hoogland, de nieuwe voorzitter van de Konferentie Nederlandse Religieuzen © Konferentie Nederlandse Religieuzen

De algemene vergadering van deKonferentie Nederlandse Religieuzen(KNR), de koepelorganisatie van kloosterordes en religieuze congregaties in Nederland, heeft pater Mark-Robin Hoogland gekozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt abt Bernardus Peeters op, die in februari werd gekozen tot nieuwe abt-generaal van de trappisten. De passionist Hoogland is sinds 2012 provinciaal overste van de provincie Nederland en Noord-Duitsland van de congregatie van de Passie van Jezus Christus, zoals de door de heilige Paulus van het Kruis in 1720 voluit heet. Hij zetelde al sinds juni 2019 in het Bestuur van de KNR, waar hij de functie van secretaris vervulde.
.
Pater Mark-Robin Hoogland behaalde een doctoraat in de systematische theologie. Hij is gastdocent van Katholieke Theologische Universiteit in Chicago, verbonden aan het Thomas Instituut. Tijdens zijn studie en als diaken deed hij veel vrijwilligerswerk bij de zusters van moeder Theresa, bij het Stiltecentrum van Pax Christi in Utrecht en andere diakonale projecten in binnen- en buitenland. Hoogland bezit een rijke ervaring in het pastoraat door zijn activiteiten in diverse parochies van het bisdom Rotterdam, het studentenpastoraat en de Portugeessprekende gemeenschap.

Bron: KNR