Koningin Mathilde en kardinaal De Kesel naar processie in Halle

De Mariale processie in Halle op Pinksteren vormt de bekroning van de jubileumvieringen voor 750 jaar Mariastad.
20/05/2018 - 15:39
O-L-Vrouw van Halle
O-L-Vrouw van Halle © Broederschap van O-L-Vrouw van Halle

Zowel koningin Mathilde als kardinaal Jozef De Kesel zijn vandaag zondag, op het hoogfeest van Pinksteren, aanwezig voor de jaarlijkse Mariaprocessie door de straten van Halle. Ook provinciegouverneur Lodewijk De Witte is vanmiddag present. De processie bekroont het jubeljaar voor Halle, 750 jaar Mariastad. Centraal in die viering staat het onlangs gerestaureerde beeld van de Zwarte Madonna. Dit jaar is het exact 750 jaar geleden dat het miraculeuze Mariabeeld in Halle aankwam. Tijdens de pinksternacht blijft de basiliek de hele nacht open. Na de jubileumprocessie gaat kardinaal Jozef De Kesel zondag om 17 uur nog voor in de slotviering in het Mariahof.

50 jaar geleden woonden ook koning Boudewijn en koningin Fabiola het jubelfeest 700 jaar Mariastad bij. Broederschap van O-L-Vrouw

De Broederschap van O-L-Vrouw van Hallewil er dit weekend een toegankelijke en feestelijke processie van maken in drie delen: een historisch deel, waarin het belang van Maria in de geschiedenis van Halle wordt uitgebeeld, een religieus deel waarin ook maatschappelijke vraagstukken zoals vluchtelingen, racisme, ecologie en vrede aan bod komen, en een laatste deel waarin het genadebeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Halle zelf centraal staat en door de broederschap door de straten van Halle wordt gedragen.

Bron: Broederschap van O-L-Vrouw van Halle