Kris Opdedrynck wordt nieuwe algemeen directeur Davidsfonds

De West-Vlaming Kris Opdedrynck volgt Tine Verhelst op als algemeen directeur van het Davidsfonds.
29/03/2019 - 12:33
Kris Opdedrynck en voorganger Tine Verhelst
Kris Opdedrynck en voorganger Tine Verhelst © Davidsfonds

Kris Opdedrynck (40) volgt op 1 april 2019 Tine Verhelst op als nieuwe algemeen directeur van Davidsfonds. Verhelst was 4 jaar lang algemeen directeur van Vlaanderens grootste cultuurorganisatie. In januari 2019 kondigde zij haar vertrek aan. Na 15 jaar verschillende commerciële functies te hebben uitgeoefend, kiest Opdedrynck bewust voor een professionele uitdaging waarbij de sociaal-maatschappelijke relevantie meer centraal staat.

Kris Opdedrynck kijkt ernaar uit om de vernieuwde missie van Davidsfonds mee verder vorm te geven. Davidsfonds – en ook onze maatschappij – staat voor de uitdaging om de diversiteit in onze samenleving te omarmen en een plaats te geven. Davidsfonds is daarvoor uniek gewapend: al 144 jaar lang wordt Davidsfonds gedragen door de inzet van duizenden vrijwilligers. Hierdoor kunnen we vandaag voortbouwen op stevige wortels, verankerd in de Vlaamse en christelijke traditie, en kunnen we er ons in de toekomst ook telkens weer door laten inspireren, zegt Opdedrynck. Bovendien is werken voor Davidsfonds voor mij een unieke gelegenheid om zowel mijn professionele ervaring als mijn persoonlijke engagement nuttig in te zetten.  

Nationaal voorzitter Peter De Wilde ziet in Kris Opdedrynck een ondernemende en inspirerende ploegspeler en kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de samenwerking.

Bron: Davidsfonds