KVLV-actie '40 dagen geven' van start

Vandaag, Aswoensdag, gaat voor de 3de keer de KVLV-actie '40 dagen geven', een hedendaagse invulling van de veertigdagentijd, van start.
01/03/2017 - 16:00
Leen Vermeire
Leen Vermeire © Philippe Keulemans

Vandaag, Aswoensdag, gaat de KVLV-actie 40 dagen geven al voor de derde keer van start. Hiermee roept KVLV, Vrouwen met vaart alle lokale KVLV-groepen, -leden en -sympathisanten op om in de veertigdagentijd elke dag iemand blij te maken door een voorwerp, tijd of een compliment te geven. 40 dagen lang ervaren deelnemers hoe elke dag iets te bieden heeft dat je kan verrijken, zegt Leen Vermeire, KVLV-stafmedewerker en bezieler van de actie. Zo ijvert de grootste vrouwenvereniging van Vlaanderen tegelijk voor een warme buurt.

Geven met liefde is geen geven om iets terug te krijgen of om jezelf goed te voelen. Met liefde geven, doe je vanuit het hart. Dat hoeven niet noodzakelijk materiële zaken te zijn. Iemand een compliment, glimlach of aandacht schenken, is minstens even waardevol. Ook tijd maken en zorgen voor jezelf is een vorm van geven. Want wie liefde aan zichzelf geeft, kan die ook aan anderen schenken.