Kwart miljoen bedevaarders naar Compostela

Volgens het bedevaartskantoor in Santiago de Compostela vonden nooit eerder zoveel bedevaarders de weg naar Spaanse bedevaartsoord.
04/01/2017 - 10:44
Santiago
Santiago

In de eerste negen maanden van 2016 werden 240.420 pelgrims geregistreerd voor een oorkonde voor hun bedevaart naar Santiago de Compostela. De oorkonde wordt uitgereikt aan mensen die bewijzen dat zij op zijn minst de laatste honderd kilometer te voet of de laatste tweehonderd kilometer per fiets hebben afgelegd.

De oorkonden van oktober zijn niet meegeteld. Volgens de verantwoordelijken van het bedevaartsoord is het aantal pelgrims aanzienlijk hoger dan op hetzelfde moment in het Jacobusjaar 2010. Toen werd met 272.412 pelgrims over het helle kalenderjaar een nieuw record gevestigd.

De nieuwe recordcijfers bevestigen dat de camino, pelgrimsweg naar het populaire Spaanse bedevaartsoord, de populairste bedevaartroute in Europa blijft.

De populairste camino blijft de route vanuit Frankrijk over de Pyreneeën tot in Santiago de Compostela. Ook economisch is en blijft het bedevaartsoord belangrijk. Alleen al in het voorjaar hebben de pelgrims ruim 272 miljoen euro uitgegeven. Bedevaarders spenderen gemiddeld ongeveer 1.000 euro, inclusief de reiskosten, per persoon. Dat komt neer op een gemiddelde dagelijkse uitgave van 35 euro voor onderdak, verzorging en kleine uitgaven.

Bron: Kathpress.at