Latijnse patriarch van Jeruzalem is slachtoffer van oplichters

Oplichters proberen met een vals e-mailadres geld af te troggelen uit een fonds dat bestemd is voor christenen in het Heilige Land.
02/04/2022 - 09:00
Pierbattista Pizzaballa
Pierbattista Pizzaballa © Custodie Heilige Land

Het Latijnse patriarchaat van Jeruzalem waarschuwt op zijn website voor oplichters die met het valse e-mailadres prpizzaballa@gmail.com e-mailberichten sturen en de indruk wekken dat de mails afkomstig zijn van aartsbisschop Pierbattista Pizzaballa. De oplichting valt samen met de jaarlijkse oproep van het Vaticaan om in de Goede Week, met een voorkeur voor Goede Vrijdag, een collecte te organiseren voor de ondersteuning van de christenen in het Heilige Land. De opbrengst van de collecte is onder meer bestemd voor de financiering van projecten die de exodus van jongeren een halt moeten toeroepen en het getuigenis van de Levende Stenen (christelijke gemeenschappen op de plaats waar het christendom ontstaan is) ook voor de toekomst te blijven garanderen.

Paus Franciscus benoemde de franciscaan Pizzaballa in oktober 2020 tot Latijnse patriarch in Jeruzalem, nadat hij die functie al vier jaar lang als apostolisch administrator had waargenomen.

Bron: The Jerusalem Post