Laudato Si’ Alliantie onderzoekt opvolging groene encycliek

Comece steunt onderzoek naar weerklank van pausencycliek Laudato si'.
23/09/2023 - 13:39
Jongeren van het Sint-Franciscuscollege planten een Laudato Si'-boom bij de ingang van de school. Pater Frans spreekt zegen uit.
Jongeren van het Sint-Franciscuscollege planten een Laudato Si'-boom bij de ingang van de school. Pater Frans spreekt zegen uit. © Ludo Deleux

De Commissie van de Bisschoppenconferenties van de Europese Unie (Comece) nodigt bisdommen en katholieke organisaties in heel Europa uit voor het onderzoek van de Europese Alliantie Laudato si' (Elsia), dat tot doel heeft te begrijpen hoe de encycliek Laudato si' van paus Franciscus weerklank vond in heel Europa en welke initiatieven erdoor werden geïnspireerd. 

Comece: ‘Na het succes van de proeffase in Ierland nodigen wij bisdommen en katholieke organisaties in Portugal, Frankrijk, Schotland, Engeland en Wales, Luxemburg, België, Italië, Duitsland, Kroatië, Nederland en Oostenrijk uit om deel te nemen.’ De deadline om de antwoorden op de enquête te bezorgen is 31 oktober 2023. 

‘Alle Europese bisschoppenconferenties, bisdommen, Religieuze congregaties, NGO’s en katholieke netwerken, katholieke bewegingen, kerkelijke organisaties, katholieke scholen en universiteiten zijn uitgenodigd om actief deel te nemen aan dit initiatief door het invullende van de online enquête.’

Reageren kan via elsialliance.org. Daarna word gevraagd om uw e-mail te bezorgen. Belangstellenden krijgen dan de link waarop zij de rondvraag kunnen invullen. 

Bron: COMECE