Leider megakerk in VS: evangelicals woedend over impeachment

De impeachmentprocedure maakt evangelicale aanhangers van Donald Trump nog meer vastbesloten in hun steun voor de president van de VS .
03/10/2019 - 10:00

Robert Jeffress, een invloedrijke leider van een megakerk in de VS en een trouwe aanhanger van president Donald Trump, zegt dat duizenden evangelicals woedend zijn over de beslissing van Nancy Pelosi, de voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, om de impeachmentprocedure tegen Trump te sturen. Jeffress waarschuwt ervoor dat de procedure waarmee de president in staat van beschuldiging wordt gesteld een kloof slaat in de Amerikaanse samenleving. Hij vreest voor een aantasting van het sociale weefsel in de VS die moeilijk zal te lijmen zijn. Als dit de nieuwe norm wordt, zal het snel gedaan zijn met de republiek.

Laten wij bidden en ernaar streven om ons niet nog meer te laten verdelen, verklaarde  Nancy Pelosi bij de aankondiging van de start van de procedure. Jeffress beweert dat hij en zijn aanhangers die oproep niet ernstig nemen: Het doet me denken aan een pyromaan met een lucifer in de hand om een ​​gebouw in brand te steken, die dan zegt: Bid alsjeblieft opdat de schade die ik ga veroorzaken niet al te erg wordt. Duizenden evangelische kiezers die voor Trump hebben gestemd, zijn furieus.

Ik heb letterlijk duizenden en duizenden evangelische christenen gesproken. Ik heb nog nooit geweten dat zij zo kwaad zijn. Robert Jeffres

Het enige wat Trump heeft gedaan, is Hillary Clinton in 2016 verslaan. Die ‘onvergeeflijke zonde’ willen democraten hem nooit vergeven. Deze impeachmentprocedure is illegaal en negeert de keuze van miljoenen evangelicals.

Bron: Christian Post