Levend schilderij van het Laatste Avondmaal

Als alternatief voor de processie die wegens corona is afgelast, wordt in een kerk in Rome een originele kortfilm vertoond.
04/06/2021 - 10:00
Armondo Linus Acosta draaide een unieke kortfilm over het Laatste Avondmaal
Armondo Linus Acosta draaide een unieke kortfilm over het Laatste Avondmaal © Vatican Media

Op het gewelf van deSanta Mariabasiliek in Montesanto, de kerk van de kunstenaars op de Piazza del Popolo in Rome, gaat vandaag voor het eerst een levend schilderij van het Laatste Avondmaal van Leonardo DaVinci in première.

De 9 minuten durende indrukwekkende kortfilm moet helpen om het Laatste Avondmaal en de instelling van de eucharistie beter te begrijpen en moet aanzetten tot bezinning en gebed. Hij werd gemaakt door de Amerikaanse regisseur Armondo Linus Acosta. Die kon daarbij rekenen op de medewerking van drie meesters van de wereldcinema, die ook elk een Oscar hebben gewonnen: Vittorio Storaro, Dante Ferretti en Francesca Lo Schiavo.

De kortfilm wordt in deze bijzondere setting naar aanleiding van Sacramentsdag (of het feest van Corpus Domini, dat op de tweede donderdag na Pinksteren valt, maar ook in Italië op de daarop volgende zondag wordt gevierd) vertoond op vrijdag 4 (van 17 tot 22 uur) en zaterdag 5 en zondag 6 juni (telkens van 12 tot 22 uur).

Bron: Vaticannews.va