Lijdensverhaal van Christus in de straten van Amsterdam

De Nederlandse versie van De Passie vindt vanavond, Witte Donderdag, plaats in een achtergestelde wijk met 130 nationaliteiten in Amsterdam.
05/12/2020 - 00:00
Het muziekspektakel The Passion
Het muziekspektakel The Passion © Michael-Terlouw

Vanavond, op Witte Donderdag, heeft vanaf 20.30 uur de achtste Nederlandse editie van De Passie plaats. Dit keer vindt het muzikale massaspektakel plaats in de straten van Amsterdam, als onderdeel van de viering van vijftig jaar Bijlmer. Vanaf 20.35 uur is het muziekspektakel, waarbij een groot kruis in processie naar het hoofdpodium wordt gedragen, integraal live te zien op de Nederlandse openbare omroep NPO 1. Vorig jaar waren er ruim 3 miljoen kijkers.

De tv-kijkers en naar schatting 20.000 mensen in Zuidoost-Amsterdam mogen vanavond een eigentijds,  rauw, maar troostrijk verhaal verwachten over het lijden en sterven van Jezus tegen de achtergrond van een wijk die bekend is met verdriet en tegenslag, maar ook met wederopbouw en veerkracht. Hoofdrollen zijn er dit jaar voor Tommie Christiaan in de rol van Jezus en Glennis Grace als Maria. Jeangu Macrooy en rapper Brainpower kruipen in de huid van de apostelen Judas en Petrus. Ruim tweederde van de zeventig personen tellende cast is uit de Bijlmer zelf afkomstig.

Bron: kro.nl