Lisieux hoopt op komst van paus Franciscus

Paus Franciscus werd uitgenodigd om de 150ste verjaardag van Thérèse van Lisieux (1873-1897) in het heiligdom van Lisieux te vieren.
14/01/2023 - 10:49
De basiliek van Sainte-Thérèse de Lisieux
De basiliek van Sainte-Thérèse de Lisieux © Wikipedia

De inwoners van Lisieux hopen dat paus Franciscus dit jaar nog een bezoek brengt aan het heiligdom in het Normandische stadje naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de heilig verklaarde Marie-Françoise Thérèse Martin (1873-1897) en de 100ste verjaardag van haar zaligverklaring. Paus Franciscus werd kort voor de jaarwisseling officieel uitgenodigd.

Omwille van de sterke band en de sympathie van paus Franciscus voor de kleine Thérèse van Lisieux wordt er volgens pastoor Olivier Ruffray, rector van het heiligdom en hoofd van de delegatie die de uitnodiging aan de paus overhandigde, ook echt rekening mee gehouden dat hij  de uitnodiging zal aanvaarden. Ook al omdat er al langer wordt gesproken over een mogelijk kort bezoek aan Marseille.

Bisschop Jacques Habert van Bayeux-Lisieux herinnert aan het bezoek van paus Joannes Paulus II van 1980 aan het heiligdom, waarvoor toen 300.000 gelovigen opdaagden. Normaal komen er jaarlijks ca. 80.000 pelgrims naar het Franse bedevaartsoord. Een nieuw bezoek van de paus zou een godsgeschenk zijn en een mijlpaal. Tegelijk zou het de aandacht van mensen uit de hele wereld vestigen op Lisieux, zegt de bisschop.

Bron: France Info