L’Osservatore Romano blijft in print verschijnen

Andrea Tornielli bevestigt dat de hervorming van de negen Vaticaanse media tot een geheel onverminderd wordt voortgezet.
19/01/2020 - 11:00
Voorpagina van de Italiaanse editie van L'Osservatore Romano
Voorpagina van de Italiaanse editie van L'Osservatore Romano © Zenit/OSR

Andrea Tornielli, directeur van L'Osservatore Romano en coördinator van het geheel van de Vaticaanse media bevestigt dat de krant van het Vaticaan ook in de toekomst in zijn gedrukte vorm in het Italiaans, Engels, Frans, Spaans en Duits blijft verschijnen. Ook de maandelijkse uitgaven, onder meer die in het Pools, blijven bestaan. De communicatiedienst vormt met zijn ongeveer 500 personeelsleden uit 64 landen de grootste dienst van het Vaticaan,

De redactie van L’Osservatore verhuist weldra naar het Palazzo Pio, waar nu ook al de redactie van Vaticannews is gevestigd. Dat moet bijdragen tot een versterking van wederzijdse uitwisseling en synergiën. Nu al worden enkele krantenartikels door de redactie van het platform van Vaticannews gemaakt. Het is absurd om twee journalisten aan een min of meer vergelijkbare bijdrage te laten werken.

Wij streven ernaar dat L’Osservatore Romano in de toekomst meer achtergrondinformatie en inhoudelijke bijdragen zal bieden en minder actueel nieuws, zegt Tornielli. Momenteel zijn wij op zoek naar en testen we verbindingssysteem om het drukken van L’Osservatore aan andere landen uit te besteden. Wij gaan na hoe de dagelijkse editie in andere landen en continenten kan afgedrukt worden, mogelijk op een kleine oplage van enkele honderden exemplaren.

Tornielli sluit niet uit dat er in de toekomst reclame komt op de Vaticaanse media. Maar hij voegt eraan toe dat die hoe dan ook beperkt zal blijven tot bepaalde vormen van reclame op een passend niveau, en met name institutionele advertenties op de website. Naar mijn  mening is dit op lange termijn onontbeerlijk om onze service te garanderen.

Bron: Kathpress.at