Luc Van Dyck is nieuwe overste bij de Broeders van Liefde

De broeder wil een prioriteit maken van de verstandhouding en samenwerking binnen de congregatie.
18/09/2023 - 14:06

Na een ruime consultatie van alle Broeders van Liefde van België, Nederland, Ierland en Engeland werd broeder Luc Van Dyck benoemd tot Provinciale Overste. Gedurende zijn missie in de congregatie vervulde de broeder al heel wat verschillende opdrachten. Na zijn studies aan de Katholieke Universiteit van Leuven ging hij aan de slag in de Normaalschool van de congregatie in Gent-Zwijnaarde. Tijdens die periode vervulde hij ook enkele leeropdrachten aan het Hoger Instituut voor Godsdienstwetenschappen in Gent alsook aan het Hoger Instituut voor Opvoedkunde, eveneens in Gent. 

Later werd hij algemeen directeur in Bonneville en Casteau, om uiteindelijk terug te keren naar het onderwijs als algemeen directeur van de scholencampus Sint-Victor in Turnhout. Na zijn pensionering werd hij ook nog raadslid in de Regionale Raad voor België.
 
Broeder Luc ziet het als zijn voornaamste opdracht om de eenheid en de broederlijke verstandhouding te cultiveren en de religieuze diepgang te ondersteunen. Hij hoopt daarbij ook op de steun en medewerking van alle medebroeders en medewerkers van de oudste provincie van de Congregatie van de Broeders van Liefde (sinds 1807).