Luther van Playmobil is verkoopsucces

Van het Maarten Lutherfiguurtje van Playmobil werden intussen al meer dan 750.000 exemplaren verkocht
05/12/2020 - 00:00
Luther
Luther © playmobil

Het Maarten Lutherfiguurtjevan Playmobil blijkt een absoluut verkoopsucces. Woordvoerder Anna Ermann van Playmobil bevestigt dat het figuurtje momenteel het best verkopende Playmobilitem is. Vooral in Duitsland, de VS en Zwitserland gaat het figuurtje vlot over de toonbank. Maar dan niet die van de speelgoedwinkels, want daar wordt het niet verkocht. Het wordt te koop aangeboden in souvenirwinkels en toeristische centra op iconische plaatsen van de Reformatie. 

Het Maarten Lutherfiguurtje houdt in de ene hand een pen en in de andere een Bijbel vast. De popjes worden in de handel gebracht ter herdenking van de 500ste verjaardag van de start van de Reformatie. Het figuurtje was een idee van Yvonne Coulin van de Toeristische Dienst van Nürnberg. Op 6 februari 2016 werden 34.000 Lutherfiguurtjes in de handel gebracht, in samenwerking met de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme en de Dienst voor Toerisme van de stad Nürnberg. Maar die waren in minder dan drie dagen uitverkocht.

Playmobil heeft intussen al 750.000 figuurtjes in omloop gebracht en de speelgoedfabrikant kan de vraag nauwelijks bijhouden. Dat zorgt er ook voor dat via veilingsites als e-bay voor het speeltje, dat in principe 2,39 euro kost, al prijzen tot 175 euro worden geboden.

Bron: La Croix