Lutselus heeft eindelijk zijn nieuwe gebedsruimte

Na negen jaar krijgen de parochianen van het Diepenbeekse Lutselus eindelijk een nieuwe gebedsruimte en polyvalente zaal.
12/09/2019 - 14:48

Op zondag 6 oktober heeft de inwijding plaats van de nieuwe kerk van Lutselus, een gehucht van het Limbrugse Diepenbeek. Het is bisschop Patrick Hoogmartens die voorgaat in de plechtige viering waarmee het nieuwe kerkgebouw wordt ingewijd. De vorige parochiekerk stortte negen jaar geleden kort na de middernachtmis in onder het gewicht van de sneeuw. Al van bij aanvang was duidelijk dat de kerk zou worden heropgebouwd. De manier waarop dat moest gebeuren, was veel minder duidelijk. Uiteindelijk werd gekozen voor een gebedsruimte, een polyvalente ruimte met 200 zit- of 400 staanplaatsen en twee vergaderzalen. Daarnaast is er ook nog een goed uitgeruste keuken met berging.

De nieuwe kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Vrede in Lutselus
De nieuwe kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Vrede in Lutselus © Parochiefederatie Diepenbeek

De nieuwe gebedsruimte biedt plaats aan vijftig personen, maar kan uitgebreid worden tot 150 zitplaatsen. Een van de blikvangers van de nieuwe parochiekerk, waarvan Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede de patroon is, is het vertrouwde Onze-Lieve-Vrouwebeeld dat van onder het puin van de ingestorte kerk werd gehaald. Het Mariabeeld krijgt een plaats in een nis van het nieuwe kerkgebouw. Ook de oude kerkklok kon worden gerecupereerd en krijgt een ereplaatsje op het plein voor de kerk. De polyvalente ruimte wordt al eind van de maand in gebruik genomen.