Het maartnummer van Maria, middelares en koningin is uit

Het maartnummer van Maria, middelares & koningin is het nr. 10 van de 89ste jaargang van het mariale tijdschrift van de montfortanen.
26/02/2023 - 10:00

In het maartnummer 2023 van Maria, middelares en koningin, laat Sandra Cools zich inspireren door de veertigdagentijd. Aan ‘goede voornemens’ ontbreekt het ons niet op Aswoensdag, schrijft ze. Maar hoe kun je vermijden dat al die mooie intenties al na enkele dagen verwateren?

Ook pater Ghislain Kasereka neemt ‘de vasten’ als vertrekpunt. Hij legt uit hoe een intens beleefde veertigdagentijd ons toelaat om de diepe betekenis van ons doopsel te (her)ontdekken.

Glenn Geeraerts herleest de parabel van de talenten in het Matteüsevangelie. Waarom wordt de dienaar die het geld van zijn meester in de grond stopte, voor luiaard en nietsnut versleten?

Verder bevat het 36 pagina’s tellende februarinummer nog christelijk geïnspireerde artikels, Mariale lees-, kijk- en mediteerverhalen,  bezinningsteksten, gebeden, gedichten, kleine aankondigingen en verwijzingen naar de monfortaanse bedevaarten.