Magnum op bezoek bij de paus

Een delegatie van de Sint-Bernardpas vroeg pauselijke steun voor de erkenning van het klooster en haar honden als werelderfgoed.
19/05/2016 - 09:20
© Barrystichting

De zeventien maanden oude sint-bernardshond Magnum woonde gisteren met een delegatie van de Barrystichting uit Zwitserland de wekelijkse audiëntie op het Sint-Pietersplein in Rome bij. Zijn aanwezigheid was ook aan paus Franciscus niet ontgaan, die de hond even kwam strelen.

Toen de paus hem zag, vroeg hij meteen waar de vaten waren die sint-bernardshonden meestal om de hals dragen, zegt zijn begeleider en metgezel Claudio Rossetti. Rossetti vertelde de paus dat de hond nog te klein was, waarop die hem vroeg om met de hond naar Rome terug te keren als hij het vat om de hals mag dragen.

De Barrystichting is verbonden aan het klooster van de augustijnen op de Grote Sint-Bernardpas, dat wereldbekend is om zijn gastenverblijf en sinds 1750 om het kweken van de bekende reddingshonden met hun vat brandy om de hals. De stichting legt zich op initiatief van de kanunniken toe op het kweken van de honden. De stichting is genoemd naar de hond Barry, die voor zijn dood in 1814 meer dan 40 mensen het leven heeft gered. Claudio Rossetti vertelt dat de honden vandaag slechts zelden worden ingezet als reddingshonden en vooral worden gebruikt bij therapieën. 

Bron: Kathpress.at