'Maria, middelares en koningin' over betekenis van het kruis

Het septembernummer van Maria Middelares & Koningin, het montfortaanse Mariale tijdschrift, is uit.  
04/09/2021 - 11:00

In het nieuwe nummer van Maria, middelares en koningin, het Mariale tijdschrift van de Vlaamse montfortanen, grijpt pater Frans Fabry het feest van Kruisverheffing (14 september) aan om te wijzen op de betekenis van het kruis, een beladen symbool dat refereert aan Christus' dood maar ook aan zijn opstanding. Aan Guerric Aerden, kluizenaar in Frankrijk, vroeg de redactie wat mensen drijft om de eenzaamheid op te zoeken. Gastauteur Hans Wilbrink laat de lezers kennismaken met het boeiende leven van de heilige Hildegard van Bingen. Met Alexandre Wallemacq, onderpastoor in Geldenaken, blikt Maria Middelares & Koningin terug op een ongewoon pastoraal jaar.

Verder bevat het 36 pagina’s het septembernummer van Maria, middelares en Koningin nog christelijk geïnspireerde artikels, Mariale lees-, kijk- en mediteerverhalen,  bezinningsteksten, gebeden, gedichten, kleine aankondigingen en verwijzingen naar de monfortaanse bedevaarten.       

Cover van het septembernummer 2021 van Maria, Middelares en Koning, het mariale tijdschrift van de montfortanen
Cover van het septembernummer 2021 van Maria, Middelares en Koning, het mariale tijdschrift van de montfortanen © Maria, Middelares en Koningin