Mariabeeld is nu grootste bronzen standbeeld van Egypte

Het beeld is 9 meter hoog. De inspiratie werd gehaald bij het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Libanon in Harisa (Libanon).
14/08/2023 - 15:11
Het beeld van de Maagd van Egypte in Assiout
Het beeld van de Maagd van Egypte in Assiout © Dronkaenparochie@facebook

De Egyptische overheid heeft een bronzen standbeeld van Maria ingehuldigd. Het Mariabeeld bovenop de Dronkaenkerk in de zuidelijke provincie Assiout is negen meter hoog en drie meter breed. Het is het hoogste bronzen standbeeld van het land. Het standbeeld werd gemaakt door Gerges Said al Gawli, een professor van de Faculteit voor Schone Kunsten aan de Universiteit van Minya. 

De oprichting is een onderdeel van het project voor de ontwikkeling van de 'Route van de Heilige Familie', waarmee de Egyptische regering 20 bekende christelijke bedevaartplaatsen in het land met elkaar wil verbinden en buitenlandse toeristen wil lokken.

Bekende bedevaartsplaatsen op deze route die de Heilige Familie zou gevolgd zijn toen zij het Heilige Land was ontvlucht voor de vervolging onder koning Herodes zijn onder meer de kloosters van Wadi Natrun in een voorstad van Caïro, de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Jabal-al-Tayr in de provincie Minya en het klooster van Deir al Muharraq in Assiout, waar de Heilige Familie volgens de overlevering zes maanden zou verbleven hebben.

Bron: EFE/Religion Digital