Mariatoren van Sagrada Familia krijgt een ster

Op 29 november 2021 wordt een ster van 5,5 ton naar de top van de tweede hoogste toren van de Sagrada Familia van architect Antoni Gaudí getild.
12/11/2021 - 10:00
Sagrada Família
Sagrada Família © Bernard Gagnon, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Op 8 december 2021 heeft de inhuldiging plaats van de toren van de Maagd Maria van de Sagrada Familia in Barcelona. De toren is 138 meter hoog en daarmee de tweede hoogste toren van Gaudí's monumentale basiliek. Bij die gelegenheid zal er voor het eerst een ster van glas en roestvrij staal stralen. De ster van 5,5 ton wordt 29 november naar omhoog gehesen en op de op een na hoogste toren van de wereldberoemde Heilige Familiebasiliek geplaatst.

Met de voltooiing van de Heilige Mariatoren zijn nu 9 van de 18 torens voltooid. De bouw van de Sagrada Familie ging in 1882 van start. Het was de bedoeling dat de werken in 2026 voltooid zouden zijn. Dat zou dan samenvallen met de honderdste verjaardag van de dood van de modernistische architect Antoni Gaudí, waarvoor inmiddels ook een proces voor zaligverklaring is gestart.

Volgens Jordi Faulí, de architect-directeur van de Sagrada Familia, kan nu ook met de bouw van de centrale torens gestart worden. De bouw van de 4 torens die zijn toegewijd aan de 4 evangelisten is inmiddels al gestart. Volgens Faulí kan pas eind volgend jaar bepaald worden wanneer de toren voltooid zal zijn.

Bron: Religion Digital