Mechelse Sint-Pieter- en Sint-Pauluskerk wordt concertkerk

De kerkfabriek van Sint-Pieter in Mechelen zal de ruimte verhuren aan een marktconforme prijs en 5 dagen per jaar ter beschikking stellen van de stad.
19/12/2018 - 16:22
Sint-Pieter en Paulkerk in Mechelen
Sint-Pieter en Paulkerk in Mechelen © Stedelijke Musea Mechelen

Het schepencollege van Mechelen heeft met de kerkfabriek van Sint-Pieter een akkoord gesloten voor het gebruiksrecht van het unieke, historische kader van de Sint-Pieters- en Sint-Pauluskerk als concertruimte. Dat vereist aanpassingen van de akoestiek om de gerestaureerde kerk intensiever als concertkerk te kunnen gebruiken. De werken starten in februari.

De restauratie van de Sint-Pieter- en Sint-Pauluskerk, de voormalige jezuïetenkerk, aan de Veemarkt werd in 2015 afgerond. De volgende jaren wil de stad Mechelen investeren in de aankleding van het rijke interieur van de barokkerk. De plaatsing van de nieuwe kerkstoelen is al gebeurd. Nu volgt de optimalisatie van de akoestiek, in functie van het multifunctioneel gebruik. Deze werken starten in februari en zijn omstreeks maart klaar. Naar de toekomst toe willen we het uitzonderlijk kerkinterieur met nog enkele restauratieve ingrepen, volledig tot zijn recht laten komen, zegt schepen van Monumentenzorg, Greet Geypen.

We hebben een fijne samenwerking met de Stad Mechelen, zegt Paul Vander Poorten van de kerkfabriek. Door deze investering zal een ruimer publiek kennismaken met onze prachtige kerk.