Meer buitenlandse en zakelijke klanten voor trappistinnen Brecht

Sinds een jaar is het aanbod van de trappistinnen van Brecht ook beschikbaar in het Frans, Engels en Duits en dat werpt zijn vruchten af.
01/05/2022 - 11:00

Vier jaar na de lancering van hun webshop en een jaar na de vertaling ervan in het Frans, Engels en Duits en de daarmee samenhangende internationalisering van het aanbod bereiken de zusters trappistinnen in Brecht met hun producten almaar meer en ook steeds meer buitenlandse klanten. 

De trappistinnen van de abdij in Brecht begonnen in 1964 nog schoorvoetend met de productie van afwasmiddelen en zeep. Later werd dat aanbod uitgebreid met lichaams- en haarverzorgingsproducten.  In 2019 werd dan de digitale webshop www.trapp.be gelanceerd waardoor hun producten zoals modern, zacht badlinnen en hoogkwalitatieve verzorgingsproducten als de befaamde biershampoo en douchegel met Westmalle Dubbel voortaan online besteld konden worden. Vorig jaar konden de monialen uit Brecht hun webshop met de steun van Flanders Investment & Trade ook naar het Frans, Engels en Duits vertalen. 

Lees verder onder de foto's.

Zusters van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht oogsten bloemen die worden verwerkt in verzorgingsproducten
Zusters van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht oogsten bloemen die worden verwerkt in verzorgingsproducten © Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth ​ ​

Buitenlandse belangstelling

Volgens zuster Katharina, abdis van de Onze-Lieve-Vrouw van Nazarethabdij, werpt die aanpak langzaam maar zeker vruchten af. In het begin bestond ons onlineverkoopkanaal alleen in het Nederlands. Nogal logisch dat 99 procent van de consumenten uit Vlaanderen en Nederland kwam. Toen de webshop ook in het Frans werd vertaald, zorgde dat ervoor dat Franstaligen uit Brussel en Wallonië en alsmaar meer Fransen fan werden van onze douchelakens en trappistenbiershampoo. Zodra de Engelse en Duitse taalversies online werden gezet, rolden ook de eerste bestellingen uit Duitsland, Spanje en Denemarken binnen. De zusters zien nog een andere trend. Waar vroeger bijna uitsluitend particulieren aankopen deden via de webshop, weten ook almaar meer zakelijke klanten, zoals uitbaters van bed & breakfasts, kapsalons en schoonheidsinstituten de kwaliteit van het TRAPP-badlinnen, shampoos, bodylotions en douchegels te appreciëren.

Moederdag

Binnenkort viert een groot deel van Vlaanderen moederdag (8 mei). Dat is traditioneel voor ons een drukke periode, zegt zuster Sabine, die verantwoordelijk is voor het abdijwinkeltje en de online sales. In de aanloop naar zondag 8 mei hebben we mooie cadeausets samengesteld met zowel badlinnen als verzorgingsproducten. Men kan de sets heel eenvoudig via de webshop bestellen. Wij zorgen ervoor dat alles keurig aan huis wordt geleverd. Maar iedereen kan uiteraard ook nog altijd terecht in ons abdijwinkeltje waar we naast onze eigen producten ook kaarsen, trappistenbier, honing en confituur die door andere kloosters geproduceerd worden, verkopen. De abdijwinkel aan de Abdijlaan 9 in 2960 Brecht is van maandag tot zaterdag open van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur en op zondag van 13.30 tot 17 uur.

Bezoek de webshop van de trappisten van Brecht.