Meghan Markle vond steun in haar geloof

Een nieuwe biografie heeft ook aandacht voor de rol van het geloof in het leven van de Meghan Markle, de hertogin van Sussex.
13/08/2020 - 15:14

Volgens de fel besproken biografie over prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle, de hertogin van Sussex, speelt geloof een belangrijke rol in het leven van de voormalige Amerikaans actrice. De auteurs, royaltyverslaggevers Omid Scobie en Carolyn Durand, onderstrepen dat zij hun boek mee op basis van interviews met Harry en Meghan hebben geschreven. Maar het is onduidelijk in welke mate het prinsenpaar zelf aan het boek heeft meegewerkt.

Scobie en Durand schrijven dat Maghan Markle niet religieus is opgevoed. Maar haar geloof heeft haar naar eigen zeggen wel geholpen om de moeilijkste momenten en tegenslagen in haar leven te overwinnen. In de biografie wordt ook beweerd dat zij voor de opnames van de tv-reeks Suits meer dan eens gebedssessies met collega-acteurs organiseerde.

Meghan Markle speelde in de tv-serie van 2011 tot 2018 de rol van Rachel Zane, totdat zij huwde met prins Harry. Kort daarna liet de 39-jarige hertogin zich dopen en trad ze toe tot de anglicaanse Church of England.

Bron: Christian Post