Mel Gibson start opname van de film 'Resurrection'

Na bijna 20 jaar en 6 scenario’s start Mel Gibson straks de opnames van Resurrection, het vervolg op zijn succesvolle film The Passion of The Christ.
13/01/2023 - 14:59
Beeld uit 'The Passion of the Christ'.
Beeld uit 'The Passion of the Christ'. © rr

De Amerikaanse acteur, regisseur en producent Mel Gibson kondigt aan dat hij komende lente van start wil gaan met de opnames van zijn nieuwe film Resurrection (Verrijzenis), waarin de gebeurtenissen onmiddellijk na de kruisdood van Jezus centraal staan. Gibson financierde eerder uit eigen middelen de film The Passion of The Christ, die onverwacht een groot succes werd. 

Gibson schrijft het scenario van Resurrection samen met Randall Wallace, die eerder al het scenario heeft gemaakt voor zijn film Braveheart (over de Schotse verzetsheld William Wallace). In de nieuwe film staan de drie dagen tussen de dood en opstanding van Jezus centraal. Jim Caviezel vertolkt opnieuw de rol van Jezus. Hij wordt bijgestaan door Maia Morgenstern als Maria, Christo Jivkov als Johannes en Francesco De Vito als Petrus. Caviezel is er zeker van dat de nieuwe film nog grootser wordt dan The Passion of the Christ. Gibson en Wallace zijn niet over een nacht ijs gegaan. Ze hebben intussen al zes versies van het scenario voor de film geschreven. Pas nu ligt alles ook echt in de goede plooi, waardoor de opnames eindelijk kunnen starten. 

Bron: World of Reel/The Christian Post