Mexico start voorbereiding van 500 jaar Guadeloupe

In  2031 wordt de 500ste verjaardag herdacht van de verschijning van Onze-Lieve-Vrouw aan de Mexicaanse indiaan Juan Diego.
28/12/2022 - 13:39
Onze-Lieve-Vrouw van Guadeloupe
Onze-Lieve-Vrouw van Guadeloupe © Pixabay

De katholieke Kerk in Mexico is deze maand gestart met de voorbereiding van de vieringen voor de 500ste verjaardag van de verschijningen van Onze-Lieve-Vrouw van Guadeloupe aan de indiaan Juan Diego. De verschijningen gaven een belangrijke impuls aan de aanvaarding van het christelijke geloof bij de inheemse bevolking. Volgens kardinaal Carlos Aguiar Retes, de aartsbisschop van Mexico, is het de bedoeling dat de negen jaar die vooraf gaan aan de festiviteiten in 2031 een soort noveen worden om het jubuileum goed voor te bereiden. Wij roepen ook alle volkeren en gemeenschappen wereldwijd op om aan de vieringen deel te nemen.

Volgens kardinaal Aguiar Retes zullen de hele voorbereidingsperiode lang onder meer films, musicals, radio- en tv-programma’s, boeken en andere publicaties gemaakt en verspreid worden om de verjaardag tot ver buiten de grenzen van Mexico weerklank te geven. Het feestprogramma in het jubileumjaar 2031 zelf start met bedevaarten vanuit alle hoeken van Mexico naar het heiligdom van de patrones van Mexico.

Bron: Vida Nueva