Mgr. Jean Kockerols met COMECE ontvangen door de paus

Mgr. Jean Kockerols, hulpbisschop voor Brussel en vicevoorzitter van de COMECE, werd met een delegatie van de raad ontvangen door paus Franciscus.
18/05/2017 - 13:37

Mgr. Jean Kockerols, hulpbisschop voor Brussel en vicevoorzitter van de Commissie van Bisschoppenconferenties van de Europese Unie (COMECE), is met een delegatie van de COMECE ontvangen door paus Franciscus. De ontmoeting vond vanmorgen plaats in het gastenhuis van Santa Marta, na de eucharistieviering waarin de paus was voorgegaan.

De COMECE-delegatie werd geleid door voorzitter kardinaal Reinhard Marx, de Franse secretaris-generaal Olivier Poquillon o.p. en aartsbisschop Alain Lebeaupin, de pauselijke nuntius bij de Europese Unie. Naast de vicevoorzitters mgr. Gianni Ambrosio, mgr. Czeslaw Kozon, mgr. Rimantas Norvila en mgr. Jean Kockerols, waren ook de medewekers van het COMECE-secretariaat in Brussel Michael Kuhn en Matthias Belafi tijdens het gesprek met de paus aanwezig. 

Finalisten van de Italiaanse voetbalbeker waren vanmorgen te gast bij de paus
Finalisten van de Italiaanse voetbalbeker waren vanmorgen te gast bij de paus © OSR/RV

Paus Franciscus had vanmorgen in de Clementinazaal ook nog een ontmoeting met de voetballers, staf en managers van Juventus en Lazio Roma uit de Serie A, daags voor hun finalewedstrijd van woensdagavond voor de Italiaanse voetbalbeker. Bij deze gelegenheid benadrukte Franciscus het belang van de sport en moedigde de spelers aan om te getuigen van de sportwaarden. Door de invloed van het profvoetbal op jongeren, draagt u een grote verantwoordelijkheid. Tracht door uw gedrag een voorbeeld te zijn voor de fans en getuig van loyaliteit, eerlijkheid en de verstandhouding onder de mensheid. 

Het was de derde keer dat de paus, die een grote voetballiefhebber is, de twee finalisten van de Italiaanse voetbalbeker ontmoette en alle spelers één voor één begroette.

Bron: VIS/SIR